Crevete in crusta cu sos
PrinteazaCrevete in crusta cu sos din: crevete, ulei, ketchup, sare, zahar, bicarbonat, vin, otet, ghimbir, piper, faina.
- 500 g crevete
- 4 ceşti ulei de arahide
- 1 lingură ketchup
- 1/2 linguriţă sare
- 1 lingură zahăr
- 1/3 linguriţă bicarbonat
- 1 lingură vin
- 1/2 linguriţă oţet
- 1 lingură rădăcină de ghimbir tocat
- piper
- 2 linguri făină
Mod de preparare:
Crevetele se curăţă, se spală şi se secţionează fiecare în două, de-a curmezişul. Se sărează, se adaugă vin şi bicarbonat şi se acoperă cu o lingură de făină dizolvată în două de apă.
Separat, se pregăteşte un sos din ketchup, zahăr, oţet, piper, o lingură de făină dizol vată în una de apă, sare, vin, bicarbonat şi patru linguri cu apă.
In uleiul de arahide bine încins, se pun în tigaie crevetele, lăsându-se până ce aluatul în care sunt înfăşurate s-a rumenit. Se scot şi se lasă să se scurgă bine, având grijă să nu rămână lipite între ele.
Se pune din nou uleiul încins şi, încă o dată, crevetele. Când s-au rumenit frumos se scot şi se lasă să se scurgă bine de grăsime.
Se goleşte tigaia de ulei, lăsându-se foarte puţin pe fund şi se prăjeşte ghimbirul, până ce-şi degajă aroma. Se adaugă sosul şi se amestecă totul bine, pe foc mic, până ce capătă consistenţă.
Crevetele se aşază pe platoul de servire şi se acoperă cu sosul gros obţinut anterior.
Pofta buna!