Crevete in crustă de susan

Printeaza

Crevete in crustă de susan

Crevete in crustă de susan

Ingrediente:

  • 500 g crevete
  • 800 g cartofi
  • 100 g unt
  • 300 ml vin alb
  • 4 căţei usturoi
  • 4 linguri de seminţe de susan
  • 200 ml lapte dulce
  • 3 albuşuri
  • un ardei iute
  • dafin
  • o crenguţă de rozmarin
  • 4 boabe piper
  • mărar
  • pătrunjel
  • sare
  • piper
  • roşii

Preparare:

Cartofii se curăţă de coajă, se spală şi se fierb. Se pasează, se amestecă bine cu 50 g unt, laptele dulce, două linguri de seminţe de susan, sarea şi piperul. Se acoperă cu un capac sau cu o farfurie şi se ţine la cald.

Crevetele se spală, se scurg de apă şi se fierb în vinul alb amestecat cu un litru de apă, roz­marinul, frunza de dafin, boabele de piper şi ardeiul iute întreg.

Usturoiul se curăţă de foi, se pisează, se amestecă bine cu sarea, piperul, verdeaţa tocată, seminţele de susan rămase şi albu­şurile bătute spumă.

Crevetele fierte se dau prin acest amestec si se prajesc in untul ramas, se scot cu o spumieră şi se aşază pe un şervet absorbant scot cu o spumieră şi se aşază pe un şervet absorbant

Se servesc stropite cu suc de lămâie, alături de piureul fier­binte, presărat cu verdeaţă proas­păt tocată. Se poate servi alături de o salată de roşii cu pătrunjel.

Crevete în crustă de susan

Crevete în crustă de susan.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Arata apetisant crevetele asta in crusta de susan. O sa fac si eu.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.