Crevete in crusta
PrinteazaCrevete in crusta din: crevete, ulei, zahar, sare, vin, bicarbonat, ghimbir.
- 6 crevete de mărime medie
- 4 linguri ulei de arahide
- 4 linguri zahăr
- 1/2 linguriţă sare
- 1 1/2 lingură vin
- 1/3 linguriţă bicarbonat
- 1 lingură rădăcină ghimbir tocat
Mod de preparare:
Crevetele, spălate şi curăţate, se aşază în tigaia cu uleiul încins de arahide, unul lângă altul. Se prăjesc până ce capătă culoarea roşu-închis şi se scot din tigaie.
Se prăjeşte ghimbirul şi, imediat ce-şi degajă aroma, se adaugă vinul, crevetele, trei-patru linguri cu apă fiartă cu zahăr, sare şi bicarbonat.
Se lasă până ce dă în clocot, se trece focul pe mic şi se lasă să fiarbă, sub capac, încă aproximativ zece minute.
Pofta buna!