Crevete in doua culori
PrinteazaCrevete in doua culori din: crevete, amidon, zahar, legume, ghimbir, sos de soia, vin, pasta de rosii.
- 500 g crevete
- 1 albuş
- 1 lingură amidon
- 1 linguriţă rasă zahăr brun
- 400 g legume congelate (mazăre, broccoli, fasole verde)
- 1 linguriţă ghimbir ras
- 1 fir ceapă verde
- 1 lingură sos de soia
- 1 lingură vin de orez
- 1 lingură pastă de roşii
- ulei de soia pentru prăjit
Mod de preparare:
Se curăţă crevetele şi se amestecă bine cu amidonul dizolvat în albuşul de ou. Se pun la prăjit în tigaia cu ulei bine încins înainte şi se scot, atunci când capătă o culoare roz, după doar câteva minute.
Se lasă să se scurgă bine de ulei.
Intr-o altă tigaie, în două linguri de ulei bine încins înainte, se prăjesc legumele, amestecate cu zahărul, amestecându-se tot timpul.
Se scot după trei minute şi se pun pe platoul de servire, în centru, lăsându-se loc pentru crevete.
In acelaşi ulei se pun ghimbirul şi ceapa tăiată cât mai mărunt, amestecându-se tot timpul, aproximativ un minut.
Se adaugă crevetele, sosul de soia şi vinul de orez, amestecându-se din nou timp de aproximativ un minut.
Jumătate din crevete se scot pe platoul de servire, în centru, lăsându-se suficient loc pentru celelalte crevete.
In tigaia rămasă pe foc, cu ghimbirul şi ceapa, se pun restul de crevete şi se adaugă pasta de tomate.
Se amestecă totul bine, aproximativ un minut, până ce crevetele va deveni de un roşu aprins la culoare.
Pofta buna!