Crevete inabusit cu castane si ghimbir
PrinteazaCrevete inabusit cu castane si ghimbir din: crevete, carne grasă de porc, castane comestibile, ulei de arahide, ouă, sare, bicarbonat, făină de grâu, vin, rădăcină ghimbir, piper.
- 500 g crevete
- 100 g came grasă de porc
- 200 g castane comestibile
- 9 linguri ulei de arahide
- 2 ouă
- 1 linguriţă sare
- 1 linguriţă rasă bicarbonat
- 2 linguri făină de grâu
- 2 linguri vin
- 1 lingură rădăcină ghimbir tocat
- piper, după gust
Mod de preparare:
Crevetele se spală, se curăţă şi se taie mărunt. Castanele se decojesc, se spală şi se taie în bucăţi: Carnea, tăiată mărunt, se amestecă bine cu castanele, crevetele, ouăle, făina dizolvată în apă, vinul, bicarbonatul şi piperul.
Se pregătesc chifteluţe din aceste ingrediente şi se pun la prăjit într-o tigaie cu ulei de arahide bine-încins.
Se presează în timpul prajirii cu un cuţit lat, trecut prin ulei. Când s-au prăjit, se scot şi se lasă să se scurgă bine de ulei.
In uleiul rămas se pune ghimbirul şi se lasă la prăjit până ce începe să-şi degajă aroma.
Se toarnă deasupra o jumătate de ceaşcă cu apă fierbinte şi se pun chifteluţele. Se lasă până ce se pătrund bine cu sos, la foc mic.
Pofta buna!