Crevete inabusit cu castane si ghimbir

Printeaza

Crevete inabusit cu castane si ghimbir din: crevete, carne grasă de porc, castane comestibile, ulei de arahide, ouă, sare, bicarbonat, făină de grâu, vin, rădăcină ghimbir, piper.

Ingrediente:Crevete inabusit cu castane si ghimbir

  • 500 g crevete
  • 100 g came grasă de porc
  • 200 g castane comestibile
  • 9 linguri ulei de arahide
  • 2 ouă
  • 1 linguriţă sare
  • 1 linguriţă rasă bicarbonat
  • 2 linguri făină de grâu
  • 2 linguri vin
  • 1 lingură rădăcină ghimbir tocat
  • piper, după gust

Mod de preparare:

Crevetele se spală, se curăţă şi se taie mărunt. Castanele se decojesc, se spală şi se taie în bucăţi: Carnea, tăiată mărunt, se amestecă bine cu castanele, crevetele, ouăle, făina dizolvată în apă, vinul, bicarbonatul şi piperul.

Se pregătesc chifteluţe din aceste ingrediente şi se pun la prăjit într-o tigaie cu ulei de arahide bine-încins.

Se presează în timpul prajirii cu un cuţit lat, trecut prin ulei. Când s-au prăjit, se scot şi se lasă să se scurgă bine de ulei.

In uleiul rămas se pune ghimbirul şi se lasă la prăjit până ce începe să-şi degajă aroma.

Se toarnă deasupra o jumătate de ceaşcă cu apă fierbinte şi se pun chifteluţele. Se lasă până ce se pătrund bine cu sos, la foc mic.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.