Crevete cu porc si piure

Printeaza

Crevete cu porc si piure din: crevete, carne slabă de porc, cartofi, sare, ou, piper, ulei.

Ingrediente:Crevete cu porc si piure

  • 400 g crevete mari şi proaspete
  • 200 g carne slabă de porc
  • 200 g cartofi
  • sare
  • un gălbenuş de ou
  • piper
  • ulei

Mod de preparare:

Clătiţi crevetele cu apă, apoi puneţi-i sub abur fierbinte lăsându-le până ce sunt pe jumătate făcute.

Separaţi carnea de carapace şi amestecaţi-o cu puţină sare. Curăţaţi carnea de porc şi tăiaţi-o în felii subţiri. Bateţi gălbenuşul.

Cartofii, fierţi, fără coajă se sfărâmă şi se amestecă bine cu carnea de porc, gălbenuşul, puţin unt şi sare.

Puneţi amestecul în jurul corpului fiecărui crevete, lăsând în acelaşi timp capul şi coada (pentru a fi mai multă culoare în farfurie). Incingeţi uleiul într-o tigaie, puneţi crevetele în ea şi prăjiţi-le, până se rumenesc frumos, după care le scoateţi cu o şită şi le aşezaţi pe platoul de servire.

Se servesc fierbinţi, cu salată sare şi piper.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.