Crevete roz cu aromă de usturoi si lamaie
PrinteazaCrevete roz cu aromă de usturoi si lamaie din: crevete de mărime medie, usturoi, chili (ardei iute) verde, zeamă de lămâie, seminţe de muştar, ulei, ceapă, sare, iaurt.
- 1 kg crevete de mărime medie
- 100 g usturoi
- 5 g chili (ardei iute) verde
- 60 ml zeamă de lămâie
- 10 g seminţe de muştar
- 45 ml ulei
- 250 g ceapă
- sare după gust
- 100 g iaurt
Mod de preparare:
Se curăţă crevetele, se taie ceapa şi se zdrobeşte usturoiul. Se încinge ulei într-o tigaie adâncă, cu fundul rotund. Se adaugă seminţele de muştar şi se prăjesc până când plesnesc.
Se pun apoi ceapa şi usturoiul şi se amestecă până când se înmoaie ceapa. Se adaugă chili verde, curăţat de seminţe şi tăiat pe lungime, iar apoi crevetele şi se lasă un minut şi jumătate.
Se micşorează focul şi se adaugă zeama de lămâie şi iaurtul. Se condimentează cu sare, după gust. Se serveşte cu orez fiert.
Pofta buna!