Crevete in sos condimentat
PrinteazaCrevete in sos condimentat din: crevete, usturoi, ghimbir, sos de soia, vin de orez, zahar, piper, ceapa, ulei, amidon.
- 800 g crevete decorticate sare
- 2 căţei de usturoi
- 1 buc. ghimbir proaspăt (1 cm)
- 3 linguri sos de soia
- 1 lingură vin de orez
- 2 linguriţe zahăr
- piper
- 4 cepe verzi
- 4 linguri ulei din germeni de porumb
- 2 linguri sos dulce
- 50 ml fond de peşte
- 1 linguriţă amidon de porumb
Mod de preparare:
Se spală şi se curăţa crevetele; se păstrează coada. Se îndepărtează intestinul, apoi crevetele se scurg şi se presară cu sare.
Se lasă 10 minute să se pătrundă.
Se curată usturoiul si ghimbirul şi se taie foarte mărunt. Ghimbirul se amestecă cu sos se soia, vin de orez, zahăr şi piper.
Amidonul de porumb se amestecă omogen cu puţină apă. Se curăţă cepele verzi, se spală şi se taie felii subţiri pe diagonală.
Se unge wokul cu ulei, se adaugă restul de ulei şi se lasă la încins. Căţeii de usturoi se călesc în wok cu puţină sare. Se adaugă crevetele şi se prăjesc până devin roz. Din când în când se întorc.
Se adaugă sos de ghimbir cu soia, Kecap (soia dulce) şi fond de peşte şi se lasă 3 minute la fiert.
Se adaugă amidon şi se dă în clocot amestecând continuu, până când lichidul începe să se îngroaşe.
Crevetele se servesc ornate cu ceapă verde.
Crevete in sos condimentat
Pofta buna!