Crevete tigru
PrinteazaCrevete tigru din: fond de homar, fasole, crevete-tigru, sos de stridii, sos de peste, ansoa, sos de soia, sos de chilli, ciuperci, castravete, ulei de susan, pasta de curry, crema de cocos, ulei de arahide, seminte de susan, sare, piper.
- 125 ml fond de homar
- 4 linguri fasole neagră fermentată
- 750 g crevete-tigru crude, întregi
- 7 linguri sos de stridii
- 2 linguri sos de peşte
- 2 anşoa uscate
- 5 linguri sos de soia de culoare deschisă
- 2 linguri sos de chili
- 300 g ciuperci shiitake
- 2 chili habanero roşii-galbene
- 300 g fasole orientală
- 1 castravete
- 5 linguri ulei de susan
- 2 linguri pastă de curry roşie
- 3 linguri cremă de cocos
- sare
- piper
- 4 linguri ulei de arahide
- 3 linguri seminţe de susan
Mod de preparare:
Se încinge fondul de homar si se lasă fasolea la înmuiat cca 30 de minute. Se spală crevetele şi se scurg.
Se amestecă sosul de stridii cu cel de peşte si se adaugă anşoa mărunţită. Se adaugă sosul de soia şi sosul de chili. Se lasă crevetele cca 30 de minute la marinat.
Se curăţă ciupercile, se spală şi se taie bucăţi. Se spală chili habanero, se taie în jumătate pe lungime, se curăţă cotorul şi seminţele şi se taie bucăţi.
Se curăţă fasolea orientală, se spală şi se taie mărunt. Se curăţă castravetele, se spală şi se taie felii.
Se încinge uleiul de susan şi se călesc legumele. Se adaugă pasta de curry şi crema de cocos. Se condimentează cu sare şi piper.
Se încinge ulei de arahide într-un wok şi se prăjesc crevetele cca 4 minute. Se adaugă seminţele de susan. Crevetele se serveşte cu legume pe farfurii.
Crevete tigru
Pofta buna!