Crevete „Fu-Yung“ cu ghimbir

Printeaza

Crevete „Fu-Yung“ cu ghimbir din: crevete cenuşiu, ghimbir, ouă, sare, vin, ulei, ceapă verde.

Ingrediente:Crevete „Fu-Yung“ cu ghimbir

  • 150 g crevete cenuşiu
  • 1 linguriţă ghimbir
  • 6 oua
  • 1 linguriţă sare
  • 1 lingură vin
  • 3 linguri ulei
  • 1 ceapă verde

Mod de preparare:

Crevetele se spală bine, se curăţă şi se lasă să se scurgă de apă. Se curăţă ghimbirul, se toacă şi se amestecă cu mălaiul. Ceapa se tăiş mărunt. Se sparg ouăle într-un vas, se adaugă ceapa şi sarea şi se bat bine.

Crevetele se călesc în ulei bine înpins, timp de un minut. Se adaugă vinul şi se lasă pe foc mare, până ce sosul scade complet, amestecând continuu.

Se scoate crevetele cu o spumieră şi se pun în vasul cu ouă bătute. Se aşază compoziţia în tigaia cir ulei bine încins, la foc mic, amestecând continuu. Se servesc imediat.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Interesanta reteta asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.