Crevete „Fu-Yung“ cu ghimbir
PrinteazaCrevete „Fu-Yung“ cu ghimbir din: crevete cenuşiu, ghimbir, ouă, sare, vin, ulei, ceapă verde.
- 150 g crevete cenuşiu
- 1 linguriţă ghimbir
- 6 oua
- 1 linguriţă sare
- 1 lingură vin
- 3 linguri ulei
- 1 ceapă verde
Mod de preparare:
Crevetele se spală bine, se curăţă şi se lasă să se scurgă de apă. Se curăţă ghimbirul, se toacă şi se amestecă cu mălaiul. Ceapa se tăiş mărunt. Se sparg ouăle într-un vas, se adaugă ceapa şi sarea şi se bat bine.
Crevetele se călesc în ulei bine înpins, timp de un minut. Se adaugă vinul şi se lasă pe foc mare, până ce sosul scade complet, amestecând continuu.
Se scoate crevetele cu o spumieră şi se pun în vasul cu ouă bătute. Se aşază compoziţia în tigaia cir ulei bine încins, la foc mic, amestecând continuu. Se servesc imediat.
Pofta buna!
Interesanta reteta asta