Creveti in aluat cu sos
PrinteazaCreveti in aluat cu sos din: creveti, faina, paprika, sare, bere, ulei, marmelada, zeama de lamaie, suc de portocale, hrean, ghimbir, mustar.
- 16 creveţi jumbo
- 1 cană de făină (125 g extra pentru a tăvăli creveţii înainte de a-i scufunda în aluat)
- 1 lingură de paprika
- 1 lingură rasă de sare
- 355 ml de bere blondă
- ulei vegetal pentru prăjit
Pentru sosul de mustar cu marmelada:
- 320 g marmeladă de portocale
- 66 ml (un sfert de ceaşcă) zeamă de lămâie
- 2 linguri suc de portocale concentrat, din congelator
- 2 linguri de hrean
- 1/2 linguriţă de ghimbir
- 1/2 linguriţă de sare
- 1/2 linguriţă de muştar
Mod de preparare:
Se combină faina cu paprika şi sarea într-un bol încăpător. Se adaugă berea şi se încorporează în amestec folosind un tel.
Când s-a omogenizat, se pune boltii în frigider pentru minim o oră.
Pentru sosul de muştar şi marmeladă, se amestecă toate ingredientele cu un blender.
Se încinge uleiul într-o tigaie adâncă. Unul câte unul, se tăvălesc creveţii prin făină, se scutură, se trec prin aluat şi se pun la prăjit pe foc iute, în minim două serii, să nu se aglomereze.
Se lasă să se scurgă pe hârtie absorbantă şi se servesc fierbinţi cu sosul de muştar şi marmeladă.
Pofta buna!