Creveti aromati cu fasole verde
PrinteazaCreveti aromati cu fasole verde din: creveti, fasole verde, ulei, sare, piper, patrunjel.
- 1/2 kg fasole verde
- sare
- 3 linguri ulei de măsline
- piper
- 500 g creveţi
- patrunjel
Mod de preparare:
Se spală şi se taie 1/2 kg fasole verde în bucăţi mici, apoi se pune la fiert 5 minute, cu 1 vârf de cuţit sare.
Intr-o tigaie cu 3 linguri ulei de măsline încins, se adaugă usturoi tocat, boia de ardei, fasolea scursă şi 500 g creveţi. Se lasă pe foc 2-5 minute, timp în care se întorc pe o parte şi pe alta. Se adaugă oţet balsamic, sare şi piper şi se mai lasă pe foc 2 minute.
La final se adaugă pătrunjel verde tocat fin.
Preparatul se poate servi şi cu cartofi fierţi natur şi puţină mazăre, iar deasupra un sos pesto.
Pofta buna!