Creveti la borcan
PrinteazaAceasta reteta reprezinta un mod excelent de a pastra cateva zile o cantitate mai mare de creveti. Crevetitii se soteaza in mult unt usor condimentat (de obicei cu branza mace, nucsoara si boia de ardei iute cayenne). Cand sunt gata, se puun in mici vase din ceramice si se acopera ecu un strat subtire de unt limpezit. In aceeasta stare se vor putea pastra timp indelungatit.
Se pot servi cea prim fel de mancare, asezati pe felii subtiri cde paine integrala unse cu unt. Folosind aceasta metoda de conservare, aroma crevetilor devine chiar mai puternica. Aceasta este o reteta englezeasca la origine, fiind foarte apreciata, mai ales daca se folosesc creveti mici maro.
In traditia culinara nord-americana, crevetii gatiti astfel se maruntesc intr-un blender si se aromatizeaza mai puternic cu branza topita si hrean. Pasta rezultata astfel se indeasa in mici castronase sau intr-o tavita pentru terine si se serveste pe paine prajita, la fel ca in Anglia.
Creveti la borcan
Pofta buna!