Creveţi cu chilli, lămâie şi pătrunjel

Printeaza

O reteta de creveti cu chilli, lamaie si patrunjel din: ulei de masline extravirgin, creveti, usturoi, fulgi de chilli, coaja si zeama de lamaie si patrunjel.

Ingrediente:Creveţi cu chilli, lămâie şi pătrunjel

  • 2 linguriulei de masline extravirgin
  • 300 g creveti mari, cruzi
  • 2 catei de usturoi, tocati fin
  • 1 lingurita fulgi de chilli
  • coaja rasa si zeama de la 1 lamaie
  • 2 linguri de patrunjel, tocat

 

Mod de preparare:

Se încinge uleiul de măsline într-o tigaie mare. Se asezonează creveţii. Se prăjeşte uşor usturoiul, la foc mediu, până se colorează puţin. Se măreşte focul, se adaugă creveţii şi fulgii de chilii. Se amestecă repede şi se întorc creveţii încontinuu.

După un minut, se adaugă zeama de lămâie. Se amestecă din nou până creveţii devin opaci, adică după încă un minut. Se presară coaja rasă de lămâie şi pătrunjelul; se servesc cu pâine prăjită.

Creveţi cu chilli, lămâie şi pătrunjel

Creveţi cu chilli, lămâie şi pătrunjel

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.