Creveţi cu chilli, lămâie şi pătrunjel
PrinteazaO reteta de creveti cu chilli, lamaie si patrunjel din: ulei de masline extravirgin, creveti, usturoi, fulgi de chilli, coaja si zeama de lamaie si patrunjel.
- 2 linguriulei de masline extravirgin
- 300 g creveti mari, cruzi
- 2 catei de usturoi, tocati fin
- 1 lingurita fulgi de chilli
- coaja rasa si zeama de la 1 lamaie
- 2 linguri de patrunjel, tocat
Mod de preparare:
Se încinge uleiul de măsline într-o tigaie mare. Se asezonează creveţii. Se prăjeşte uşor usturoiul, la foc mediu, până se colorează puţin. Se măreşte focul, se adaugă creveţii şi fulgii de chilii. Se amestecă repede şi se întorc creveţii încontinuu.
După un minut, se adaugă zeama de lămâie. Se amestecă din nou până creveţii devin opaci, adică după încă un minut. Se presară coaja rasă de lămâie şi pătrunjelul; se servesc cu pâine prăjită.
Creveţi cu chilli, lămâie şi pătrunjel
Pofta buna!