Creveți Sote la Tigaie – Rețetă Rapidă și Sănătoasă din: creveti prefierti si decorticati, ulei de masline, usturoi, sare, piper, suc de lamaie, patrunjel, fulgi de chili. Descoperă rețeta perfectă de creveți prefierti la tigaie, o delicatesă sănătoasă și rapidă! Află secretele preparării și valorile nutriționale pentru o masă echilibrată. Ingrediente: 500 g creveți […]
Creveti condimentati la gratar
PrinteazaCreveti condimentati la gratar din: creveti, unt, condimente, ceapa, usturoi, costita, ulei, otet, supa de legume, sare, piper.
- 16 creveţi gigant
- 40 g unt
- 2 linguriţe de amestec de condimente cajun (sare, ghimbir, piper Cayenne, coriandru pisat, praf de usturoi)
- 4 cepe
- 4 căţei de usturoi
- 100 g costiţă
- 1 lingură de ulei
- 2 linguri de oţet balsamic
- 1 lingură de supă de legume
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se scot creveţii din carapace şi se îndepărtează intestinele. Se topeşte untul, se lasă la răcit, după care se ung creveţii.
Se presară peste creveţi amestecul de condimente.
Se curăţă ceapa şi usturoiul, se taie ceapa în patru, iar usturoiul în jumătate. Se taie costiţa în felii medii.
Se înfig alternativ pe ţepuşe creveţii, costiţa, ceapa şi usturoiul.
Frigăruile se prăjesc apoi pe grătar pe ambele părţi circa 8 până la io minute.
Se amestecă uleiul, oţetul, supa şi condimentele. Cu acest amestec se ung frigăruile de creveţi cât se află pe grătar.
Frigăruile se servesc cu salată de varză sau cu un relish de mango.
Creveti condimentati la gratar
Paste cu creveți în sos cremos de usturoi și lămâie
Paste cu creveți în sos cremos de usturoi și lămâie din: paste, creveti, ulei de masline, usturoi, suc de lamaie, smantana, sare, piper, parmezan, patrunjel. Este o rețetă savuroasă și ușor de preparat, perfectă pentru o cină specială sau o ocazie specială. Această combinație delicioasă de paste cu creveți, usturoi, lămâie și smântână lichidă oferă […]
Pofta buna!