Creveti condimentaţi cu sos picant
PrinteazaCreveti condimentaţi cu sos picant din: amidon, ulei, creveti, frunze de nasturel, boabe de piper sichuan, piper negru, fulgi de ardei iute, usturoi, coriandru, ardei iute, zahar, zeama de limes si sos de peste.
- 2 linguri de amidon
- ulei, pentru prajit
- 24 de creveti mari, curatati (pastreaza-le cozile)
- frunze de nasturel, pentru servit (optional)
pentru mixul de condimente:
- 1 lingura boabe de piper Sichuan
- 4 boabe de piper negru
- 2 linguri fulgi de sare de mare
- 1 varf de cutit fulgi ardei iute
pentru sos:
- 1 catel de usturoi, zdrobit
- 1 lingura frunze de coriandru, tocate
- 1 ardei iute rosu, tocat marunt
- 2 linguri de zahar
- zeama de la 3 limes
- 1 lingura sos de peste
Mod de preparare:
Mai întâi, pregăteşte sosul. Zdrobeşte în mojar usturoiul, coriandrul şi ardeiul iute.
Adaugă zahărul, zeama de lime şi sosul de peşte, apoi amestecă. Sosul ar trebui să fie dulce, sărat şi picant.
Pentru amestecul de condimente, prăjeşte într-o tigaie fără ulei boabele de piper Sichuan şi cele de piper negru, pe foc mediu, timp de 1 minut, până îşi eliberează aroma.
Mărunţeşte condimentele într-un robot de bucătărie sau folosind mojarul cu pistil, apoi adaugă fulgii de ardei iute şi sarea şi amestecă-le bine. Transferă totul într-un bol.
Adaugă amidonul peste amestecul de condimente. Toarnă ulei într-o crăticioară până atinge un nivel de 7,5cm şi încinge-l bine.
Poţi verifica temperatura uleiului cu o bucăţică de pâine – ar trebui să sfârâie când intră în contact cu uleiul şi să se rumenească în 20 de secunde.
Tăvăleşte creveţii prin amestecul de condimente, înlătură excesul şi prăjeşte-i în uleiul încins, în tranşe, timp de 1-2 minute, până se rumenesc.
Scoate-i cu o spumieră şi aşază-i pe prosoape de bucătărie pentru a elimina grăsimea în exces.
Păstrează-i calzi până termini de prăjit toţi creveţii.
Presară frunze de năsturel, dacă doreşti, şi serveşte creveţii alături de sosul picant.
Creveti condimentaţi cu sos picant
Pofta buna!
NU ma pricep sa fac creveti