Creveţi crocanţi cu maioneză de wasabi şi sos dulce de chili
PrinteazaO reteta delicioasa de Creveţi crocanţi cu maioneză de wasabi şi sos dulce de chili din: ou, faina de cartofi, ulei de arahide, pudra de wasabi, maioneza, zahar tos, ardei rosu, sos dulce de chili si suc de lamaie verde.
- 1 ou
- 100g făină de cartofi
- 24 creveţi mari, decorticaţi şi fără cozi
- 700ml ulei de arahide, pentru prăjit
Pentru maioneza cu wasabi:
- 2 linguriţe de pudră de wasabi
- 6 linguri de maioneză
- 2 vârfuri de zahăr tos
Pentru sosul dulce de chili:
- 1 ardei roşu copt, din conservă, feliat
- 5 linguri de sos dulce de chili
- 1 linguriţă de suc de lămâie verde
Mod de preparare:
Pentru maioneză, se amestecă într-un bol pudra de wasabi cu o lingură de apă, până ce se formează o pastă, sau puteţi folosi pastă la tub.
Se adaugă maioneza şi zahărul, apoi se acoperă bolul şi se pune la rece. Pentru sosul de chili, se amestecă într-un robot de bucătărie / blender ardeiul, sosul dulce de chili şi sucul de lămâie verde, până ce se omogenizează. Se pune compoziţia într-un bol şi se lasă deoparte.
Într-un bol, se amestecă oul şi făina de cartofi cu 4 linguri de apă foarte rece, pentru a prepara aluatul. Se toarnă în acest aluat şi creveţii.
Se încinge uleiul într-o tigaie adâncă până ce o bucăţică de pâine se prăjeste în el în 15 secunde. Se pune hârtie de copt într-o tavă. Se scot creveţii din bolul cu aluat şi se prăjesc, câţiva deodată, până ce aluatul devine auriu.
Odată scoşi din tigaie, creveţii se pun în tava pregătită pentru a absorbi grăsimea şi se sărează. Se servesc fierbinţi, cu sosurile pregătite.
Creveţi crocanţi cu maioneză de wasabi şi sos dulce de chili
Pofta buna!