Creveti crocanti in miere si susan
PrinteazaCreveti crocanti in miere si susan din: faina, amidon, sare, vin alb sec, creveti, ulei, miere, seminte de susan.
- 250 g faina
- 4 linguri amidon
- sare
- 200 ml vin alb sec
- 24 creveti mari (curatati de intestin, decorticati, astfel incat sa mai ramana doar cozile)
- 400 ml ulei
- 6 linguri miere
- 7-8 linguri seminte de susan albe
Mod de preparare:
Se prepară aluatul: se amestecă făina cu amidon.
Se adaugă 1 praf de sare şi vinul şi se frământă, adăugând cca 250 ml de apă (sau până când ia naştere un aluat ca un fluid gros).
Se spală creveţii, se şterg şi se scufundă pe rând prin aluat.
Se lasă să se scurgă surplusul de aluat. Se încinge uleiul într-o tigaie cu pereţi înalţi şi se prăjesc creveţii până devin rumeni-aurii.
Se scot din cratiţă şi se lasă să se scurgă de excesul de grăsime pe prosoape de hârtie.
Se ung apoi cu puţină miere şi se tăvălesc bine prin susan.
Se aşază pe un platou şi se ornează după fantezie.
Creveti crocanti in miere si susan
Pofta buna!