Creveţi crocanţi
PrinteazaO reteta delicioasa de creveti crocanti din: cozi de creveti, faina alba, faina de orez, oua, panko si ulei de floarea soarelui.
- 32 cozi de creveţi (proaspete)
- 100 g făină albă
- 50 g faină de orez
- 3 ouă
- 200 g panko (pesmet japonez) sau alt pesmet cu granulaţie mare
- ulei de floarea-soărelui (pentru prăjit)
Mod de preparare:
Curăţă creveţii, păstrând cozile întregi şi elimină intestinul negru cu ajutorul unei furculiţe. Cerne cele două tipuri de faină. Bate ouăle cu puţină sare într-un castron (poţi condimenta cu mirodenii uscate sau proaspete, tocate mărunt).
Trece creveţii prin faină, apoi prin ouăle bătute şi scurge-i bine. Tăvăleşte-i prin pesmet, apăsând cu mâinile ca să adere bine şi aşază-i pe o tavă. Prăjeşte-i în baie de ulei încins, pune-i să se scurgă pe hârtie absorbantă şi sărează-i puţin. Serveşte-i cât sunt calzi şi crocanţi.
Creveţi crocanţi
Pofta buna!
Incoming search terms:
- creveti crocanti