Creveţi in crustă crocantă cu andive şi portocală

Printeaza

Creveti in crusta crocanta cu andive si portocala din: creveti, faina, faina de grau integral, seminte de dovleac, ulei de floarea soarelui, apa minerala, andive, portocala, ulei de masline extravirgin, lamaie, sare si piper.

Ingrediente:

  • 12 creveţi mari
  • 100 g faină albă
  • 20 g faină de grâu integral
  • 2 linguri seminţe de dovleac (miez)
  • ulei de floarea-soarelui pentru prăjit
  • apă minerală

pentru salată:

  • 2  andive
  • 1 portocală
  • 3  linguri ulei de măsline extravirgin
  • 1/2 lămâie
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Spală şi curăţă creveţii, lăsând coada acoperită de crusta cornoasă. Infige-i în beţe pentru frigărui.

Toacă seminţele de dovleac şi pune-le într-o farfurie. Amestecă cele două tipuri de faină şi toarnă treptat apă minerală, până când obţii o compoziţie omogenă, ca o smântână mai groasă.

Trece creveţii prin compoziţia obţinută anterior, apoi prin seminţele de dovleac. Prăjeşte-i în baie de ulei de floa­rea-soarelui încins, scoate-i cu o paletă şi pune-i să se scurgă pe hârtie absorbantă.

Curăţă portocala şi desfa-o feliuţe. Spală şi taie fâşii subţiri andivele, amestecă-le cu feliile de portocală tăiate jumătăţi şi asezonează totul cu sare, piper, ulei şi zea­mă de lămâie, după gust.

Serveşte creveţii calzi, alături de salata de citrice.

 

Creveţi in crustă crocantă cu andive şi portocală

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.