Creveţi în crustă de tăieţei, cu sos picant
PrinteazaO reteta delicioasa de Creveţi în crustă de tăieţei, cu sos picant din: creveti, taitei de orez, ulei de floarea soarelui, sare, rosii, ulei de masline extravirgin, usturoi, ardei iute, patrunjel, sare si piper.
- 16 cozi de creveţi mari, proaspeţi
- 150 g tăieţei de orez
- ulei de floarea-soarelui pentru prăjit
- sare
pentru sos:
- 4 roşii
- 2 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1 căţel de usturoi
- 1/2 ardei iute roşu (sau uscat, fără seminţe)
- 14 legătură pătrunjel
- sare şi piper
Mod de preparare:
Curăţă cozile de creveţi, lăsând partea terminală acoperită de carapace. Fierbe tăieţeii al dente în apă cu un praf de sare, scoate-i şi răceşte-i sub jet de apă rece. Curăţă usturoiul şi taie-1 sferturi, apoi pune-1 într-o crăticioară cu 2 linguri de ulei încins şi cu ardeiul iute. Căleşte-i câteva minute, apoi adaugă roşiile tăiate felii.
Pune sare şi piper după gust, apoi fierbe-le 10 minute. Presară pătrunjelul, scoate usturoiul şi pasează-le în blender.Intinde câţiva tăieţei pe o tavă şi înfaşoară-i strâns în jurul creveţilor, acoperindu-le toată suprafaţa, mai puţin porţiunea lăsată nedecorticată.
Prăjeşte-i în baie de ulei de floarea-soarelui încins şi, când s-au rumenit, scoate-i şi pune-i să se scurgă pe hârtie absorbantă. Pune sare, după gust şi serveşte-i cu sos de roşii.
Creveţi în crustă de tăieţei, cu sos picant
Pofta buna!