Creveti cu cartofi copti
PrinteazaCreveti cu cartofi copti din: creveti, cartofi copti, rosii, sos pesto, sare, piper, lamaie, vin alb, ulei de masline si unt.
- 200 g creveti decorticati
- 2 buc. cartofi copti (300 g)
- 1 buc. rosii decojite
- 10 g sos pesto
- sare
- piper
- lamaie
- vin alb
- ulei de masline
- unt dupa gust
Mod de preparare:
Creveţii decorticaţi se marinează timp de cinci minute cu unt, vin, zeamă de lămâie, puţin ulei de măsline, sare, piper şi zeama de la o roşie. Se aşază în tavă alături de cartofii copţi în prealabil, tăiaţi sferturi, şi de roşia opărită, curăţată de coajă.
Se adaugă ulei de măsline. Cartofii se asezonează cu sare şi piper. Tava cu creveţi şi cartofi se introduce la cuptorul încins la 250 de grade, timp de 10 minute. La final, după ce se scoate, se decorează cu lămâie şi frunze de busuioc.
Creveti cu cartofi copti
Pofta buna!
Și sosul pesto?