Creveti cu ciuperci, ardei iute si iaurt
PrinteazaCreveti cu ciuperci, ardei iute si iaurt din: creveţi (în crustă), unt, ciuperci champignon, usturoi, ceapa, ardei iute, seminţe de chimen, seminţe negre de muştar, turmeric, pudră de chilii, coriandru măcinat, ardei verde, iaurt simplu, sare, lapte de cocos, coriandru proaspăt.
Ingrediente:
- 500 g creveţi (în crustă)
- 200 g unt
- 300 g ciuperci champignon
- 15 g usturoi zdrobit
- 1 ceapă mare, tocată mărunt
- 1 ardei iute verde, tocat
- 5 g seminţe de chimen
- 2 g seminţe negre de muştar
- 2 g turmeric
- 5 g pudră de chilii
- 2 g coriandru măcinat
- 1 ardei verde, fără seminţe şi tăiat în cuburi
- 60 ml iaurt simplu
- sare după gust
- 1 conservă (400 g) lapte de cocos
- coriandru proaspăt, tocat, pentru decor
Mod de preparare:
Curăţă şi spală creveţii. încălzeşte untul într-o tigaie şi prăjeşte creveţii în crustă până sunt gata, scoate-i şi lasă-i deoparte.
Prăjeşte uşor ciupercile, scoate-le şi lasă-le deoparte. îţi untul rămas prăjeşte usturoiul, ceapa, chilii, seminţele de chimen şi muştar, până când ceapa s-a înmuiat.
Adaugă iaurtul şi ardeiul verde, toarnă jumătate din laptele de cocos şi fierbe totul la foc mic până când sosul se îngroaşă. Toarnă laptele de cocos rămas, creveţii şi ciupercile.
Fierbe până când sosul se reduce şi se îngroaşă. Serveşte cu pâine.
Creveti cu ciuperci, ardei iute si iaurt
Pofta buna!