Creveti cu ciuperci, ardei iute si iaurt

Printeaza

Creveti cu ciuperci, ardei iute si iaurt din: creveţi (în crustă), unt, ciuperci champignon, usturoi, ceapa, ardei iute, seminţe de chimen, seminţe negre de muştar, turmeric, pudră de chilii, coriandru măcinat, ardei verde, iaurt simplu, sare,  lapte de cocos, coriandru proaspăt.

Creveti_cu_ciuperci_ardei_iute_si_iaurt

Ingrediente:

  • 500 g creveţi (în crustă)
  • 200 g unt
  • 300 g ciuperci champignon
  • 15 g usturoi zdrobit
  • 1 ceapă mare, tocată mărunt
  • 1 ardei iute verde, tocat
  • 5 g seminţe de chimen
  • 2 g seminţe negre de muştar
  • 2 g turmeric
  • 5 g pudră de chilii
  • 2 g coriandru măcinat
  • 1 ardei verde, fără seminţe şi tăiat în cuburi
  • 60 ml iaurt simplu
  • sare după gust
  • 1 conservă (400 g) lapte de cocos
  • coriandru proaspăt, tocat, pentru decor

Mod de preparare:

Curăţă şi spală creveţii. încălzeşte untul într-o tigaie şi prăjeşte creveţii în crustă până sunt gata, scoate-i şi lasă-i deoparte.

Prăjeşte uşor ciupercile, scoate-le şi lasă-le deoparte. îţi untul rămas prăjeşte usturoiul, ceapa, chilii, seminţele de chimen şi muştar, până când ceapa s-a înmuiat.

Adaugă iaurtul şi ardeiul verde, toarnă ju­mătate din laptele de cocos şi fierbe totul la foc mic până când sosul se îngroaşă. Toarnă laptele de cocos rămas, creveţii şi ciupercile.

Fierbe până când sosul se reduce şi se îngroaşă. Serveşte cu pâine.

Creveti cu ciuperci, ardei iute si iaurt

Creveti_cu_ciuperci_ardei_iute_si_iaurt

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.