Creveti cu curcuma
PrinteazaCreveti cu curcuma din: creveti, alune caju, lapte de cocos, morcov, mazare, curcuma, sos de soia, usturoi, unt si sare.
- 500 g creveti proaspeti
- 50 g alune caju
- 100 ml lapte de cocos
- 1 morcov
- 2 linguri cu mazare
- 1/2 lingurite de curcuma
- 1 lingurita cu sos de soia
- 1 catel de usturoi
- 2 linguri cu unt
- sare
Mod de preparare:
Curăţă creveţii (dacă nu sunt deja decorticaţi), păstrează codiţa, spală-i şi pune-i la scurs într-o sită. Curăţă morcovul şi taie-l în felii subţiri. Pune untul la încins şi căleşte feliile de morcov până ce se înmoaie, adaugă mazărea, iar la urmă, creveţii. Rumeneşte-i, apoi adaugă sosul de soia.
Toarnă laptele de soia peste creveţi, adaugă praful de curcurma, alunele caju şi sărează după gust, dacă e cazul (sosul de soia e sărat). Toarnă o cană cu apă, acoperă cu un capac, lasă să fiarbă 15 minute, adaugă usturoiul pisat mărunt şi stinge focul.
Creveti cu curcuma
Pofta buna!
Nu am mai mancat pana acum creveti cu curcuma