Creveti cu curcuma

Printeaza

Creveti cu curcuma din: creveti, alune caju, lapte de cocos, morcov, mazare, curcuma, sos de soia, usturoi, unt si sare.

Ingrediente:Creveti_cu_curcuma

  • 500 g creveti proaspeti
  • 50 g alune caju
  • 100 ml lapte de cocos
  • 1 morcov
  • 2 linguri cu mazare
  • 1/2 lingurite de curcuma
  • 1 lingurita cu sos de soia
  • 1 catel de usturoi
  • 2 linguri cu unt
  • sare

 

Mod de preparare:

Curăţă creveţii (dacă nu sunt deja decorticaţi), păstrează codiţa, spală-i şi pune-i la scurs într-o sită. Curăţă morcovul şi taie-l în felii subţiri. Pune untul la încins şi căleşte feliile de morcov până ce se înmoaie, adaugă mazărea, iar la urmă, creveţii. Rumeneşte-i, apoi adaugă sosul de soia.

Toarnă laptele de soia peste creveţi, adaugă praful de curcurma, alunele caju şi sărează după gust, dacă e cazul (sosul de soia e sărat). Toarnă o cană cu apă, acoperă cu un capac, lasă să fiarbă 15 minute, adaugă usturoiul pisat mărunt şi stinge focul.

Creveti cu curcuma

Creveti_cu_curcuma

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Nu am mai mancat pana acum creveti cu curcuma

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.