Creveti cu curry
PrinteazaCreveti cu curry din: creveti, smantana, usturoi, ghimbir, ardei gras, sos piri-piri, sare, piper, curry, unt.
- 300 g creveţi decorticaţi
- 150 ml smântână
- 4-5 căţei de usturoi
- 1 lingură ghimbir ras
- 1 ardei gras roşu
- 1 lingură sos piri-piri
- sare
- piper
- 1 lingură amestec curry
- 50 g unt
- 1 linguriţă ulei
Mod de preparare:
Intr-un blender se pun căţeii de usturoi, ghimbirul, ardeiul gras, amestecul de curry, sosul piri-piri, uleiul şi se pasează până se formează o pastă.
Se topeşte untul într-o tigaie încinsă şi se aşază creveţii. Se lasă câteva min., până se pătrund, apoi se adaugă pasta de curry şi se mai lasă 5 minute la foc mic.
Se adaugă apoi în tigaie şi smântână, se asezonează cu sare şi piper după gust şi se mai lasă pe foc timp de cca 5 min.
Pofta buna!