Creveti cu dovlecei
PrinteazaCreveti cu dovlecei din: dovlecei, sare, unt, ulei, usturoi, oregano, ceapa, creveti, amidon, vin, suc de lamaie, capere, patrunjel, sare.
- 2 dovlecei
- ¼ lingurita sare
- 1 lingura unt nesărat
- 2 linguri ulei de masline
- 2-3 catei de usturoi, tocate
- 1 lingurita oregano proaspat
- 1 ceapa, tocată
- ½ kg creveți decorticati
- ½ ceasca supa de legume
- 2 lingurite amidon
- ½ ceasca de vin alb
- sucul de la 1 lamaie
- 2 linguri capere, clătite
- 1 lingura patrunjel proaspat tocat
- sare de mare si piper negru proaspat macinat
Mod de preparare:
Taiati dovleceii fasii foarte subtiri. Puneti într-o strecurătoare și se amesteca cu 1 lingurita de sare. Pastrati deoparte timp de aproximativ 20-30 de minute.
Așezați pe o farfurie cu prosoape de hârtie și apăsați ușor cu mai multe prosoape de hartie pe partea de sus pentru a extrage umezeala rămasă.
Pastrati deoparte.
Într-un castron combinati supa de legume, vin și amidon, amestecati foarte bine. Pastrati deoparte.
Se încălzește o tigaie la foc mediu. Adaugati untul si 1 lingura de ulei de măsline. Gatiti ceapa si usturoiul timp de aproximativ 1 minut, apoi se adaugă creveții, oregano și un strop de sare.
Gatiti timp de 1 minut, apoi se adauga amestecul de vin. Gatiti timp de 2-3 minute. Opriti focul si se adauga sucul de lamaie si caperele. Se transfera într-un castron si se pastreaza deoparte.
Ștergeți tigaia și se adaugă ulei de măsline. Adaugati dovleceii si se amesteca usor, aproximativ 3 minute.
Incorporati sote-ul de dovlecei in amestecul de creveți. Serviti garnisit cu piper negru proaspăt măcinat, sare dupa gust si patrunjel proaspat tocat.
Pofta buna!