Creveti cu fasole verde
PrinteazaCreveti cu fasole verde din: ulei, lemongrass, ghimbir, ananas, fasole verde, rosii cherry, creveti, busuioc, zeama de lime, supa de pui, sos de peste, zahar brun.
- 1 lingura de ulei
- 2 fire lemongrass, frunzele exterioare indepartate, iar restul tocat fin
- 1 bucata de ghimbir
- 100 g cubulete de ananas proaspat
- 100 g fasole verde
- 100 g de rosii cherry intregi
- 200 g de creveti mari cruzi
- 1 legatura mica de busuioc, foar frunzele
pentru sos:
- 4 linguri zeama de lime, plus sferturi pentru servit
- 2 linguri supa de pui
- cate 1 lingura sos de peste si zahar brun
Mod de preparare:
Intr-un bol mic, combină ingredientele pentru sos. Incinge uleiul intr-un wok mare. Soteaza bucatile de lemongrass si de ghimbir pana devin aurii.
Adaugă ananasul, fasolea verde şi roşiile cherry şi găteşte-le la foc mare 3-5 minute, până când fasolea începe să se pătrundă. Adaugă creveţii şi sosul.
Găteşte totul alte 3-5 minute, apoi adaugă aproape toată cantitatea de busuioc. Serveşte mâncarea cu sferturi de lime şi cu restul frunzelor de busuioc presărate deasupra.
Creveti cu fasole verde
Pofta buna!