Creveti cu harissa
PrinteazaCreveti cu harissa din: ulei de masline, ceapa, naut, kale, tahini, lamaie, patrunjel, creveti, harissa.
- 1 lingură ulei de măsline
- 1 ceapă roşie, feliată subţire
- 1 conservă de 400 g de năut, boabele scurse şi clătite
- 50 g de kale
- 1 lingură de tahini
- zeama de la 1 lămâie
- 2 linguri de pătrunjel tocat
- 150 g de creveţi cruzi decorticaţi
- 2 linguriţe de harissa
Mod de preparare:
Incinge o tigaie nonaderentă şi toarnă uleiul. Adaugă ceapa şi prăjeşte-o 1-2 minute la flacără mare. Adaugă năutul şi varza kale şi lasă-le să se încălzească.
Amestecă pasta tahini cu zeama de lămâie şi pătrunjelul, adaug-o în tigaie şi amestecă. Transferă salata pe un platou.
Pune tigaia înapoi pe foc. Amestecă crevefii cu pasta harissa şi prăjeşte-i 1-2 minute, până se pătrund. Transferă-i peste salată şi serveşte.
Creveti cu harissa
Pofta buna!