Creveţi cu legume pane
PrinteazaO reteta de creveti cu legume pane din: creveti, ulei de masline extravirgin, cimbru, patrunjel, usturoi, ardei iute, sare, piper alb, sparanghel, morcovi, ulei de floarea soarelui, faina alba, amidon, drojdie si sare.
- 16 creveţi medii-mari
- 6 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1 legătură cimbru şi pătrunjel
- 2 căţei de usturoi
- 1 ardei iute
- sare şi piper alb
Pentru legumele pane:
- 200 g sparanghel
- 2 morcovi noi
- ulei de floarea-soarelui pentru prăjit
- 100 g făină albă
- 10 g amidon
- 1 linguriţă drojdie uscată
- apă carbogazoasă
- sare
Mod de preparare:
Toacă mărunt usturoiul împreună cu cimbrul, pătrunjelul şi ardeiul iute. Pune tocătura într-un castron cu uleiul de măsline. Adaugă un praf de sare şi de piper alb zdrobit şi amestecă. Pune creveţii spălaţi şi uscaţi în marinata obţinută şi lasă-i circa o oră.
Curăţă morcovii, rupe vârfurile sparanghelului şi spală-le bine. Amestecă într-un castron din metal inoxidabil faina cu amidonul şi cu drojdia. Toarnă treptat apă carbogazoasă foarte rece, amestecând cu telul până când obţii un aluat lichid, fluid şi omogen (dacă vrei să-1 păstrezi mai mult timp, pune castronul într-un altul mai mare, plin cu gheaţă).
Scoate creveţii din marinată, scurge-i bine şi frige-i pe un grătar din fontă încins câte 2 minute pe fiecare parte, în aşa fel încât să nu se usuce în mijloc.
Trece legumele prin aluatul pregătit şi prăjeşte-le în baie de ulei de floarea-soarelui încins, scoate-le şi pune-le pe hârtie absorbantă să se scurgă şi presară-le cu sare după gust. Serveşte creveţii stropiţi cu puţină marinată strecurată şi cu legumele pane.
Creveţi cu legume pane
Poftă bună!