Creveti cu legume picante
PrinteazaCreveti cu legume picante din: creveti, taitei de orez, legume, praz, rosii, ardei gras, ardei capia, ardei iute, ghimbir, usturoi, otet de orez, sare, piper, ulei, marar, sos de soia.
- 400 g creveţi decorticaţi
- 250 g tăiţei de orez
- un pachet de legume pentru wok
- un fir de praz
- 5 roşii
- un ardei gras
- un ardei capia
- un ardei iute
- ghimbir ras
- un căţel de usturoi
- oţet de orez
- sare
- piper
- ulei de măsline
- mărar
- sos de soia
Mod de preparare:
Intr-un castron se pun o linguriţă de oţet de orez, o lingură de ulei, o linguriţă de ghimbir ras şi usturoiul pisat. Se presară jumătate din ardeiul iute tocat mărunt, sarea, piperul, creveţii spălaţi şi se amestecă. Se acoperă cu folie alimentară şi se introduc la rece pentru 20 de minute.
Intr-o oală se pun roşiile descojite tăiate cubuleţe, ardeiul gras, ardeiul capia şi restul de ardei iute tocat mărunt. Se adaugă două linguri de ulei, sare, piper şi jumătate de pahar de apă. Se fierb până scade lichidul la jumătate, se pasează într-un blender, se adaugă mărar tocat.şi se păstrează la cald.
Prazul se taie rondele subţiri şi se pune la prăjit într-o cratiţă împreună cu legumele congelate. Se condimentează, se prăjesc zece minute, se adaugă creveţii cu tot cu marinata, se mai lasă cinci minute, se amestecă bine cu tăiţeii de orez opăriţi şi scurşi de apă.
Poftă bună!
O reteta delicioasa! Trebuie sa incercati creveti cu legume picante.