Creveti cu lipie
PrinteazaCreveti cu lipie din: smantana, zeama de lamaie, menta, creveti, ulei, usturoi, ardei, boia, lipii, salate.
- 150 ml de smântână
- zeama de la 1 lămâie
- 1 pachet mic de mentă proaspătă, tocată mărunt
- 300 g de creveţi mari cruzi, curăţaţi
- 4 linguriţe de ulei
- 3 căţei de usturoi mari, zdrobiţi
- 1 ardei iute, tocat mărunt
- 1 linguriţă de boia
- 4 lipii mari
- 3 ardei roşii, fără seminţe şi feliaţi subţire
- 3 salate verzi mici, tocate
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 160°C. Amestecă smântână cu 1 lingură de zeamă de lămâie şi menta, asezonează, acoperă vasul şi lasă-l în frigider.
Amestecă creveţii cu 2 linguriţe de ulei, 1 lingura zeamă de lămâie, usturoiul, ardeiul iute şi boiaua, apoi asezonează. Acoperă-i şi lasă-i deoparte.
Infăşoară lipiile în folie de aluminiu şi lasă-le în cuptor să se încălzească.
Incinge o tigaie-grill pe foc mediu spre mare. Amestecă ardeii cu 2 linguriţe de ulei, asezonează-i şi frige-i în tigaia-grill până se rumenesc şi se înmoâie.
Transferă ardeii într-ufi vas termorezistent, acoperă-i cu folie de aluminiu şi pune-i în cuptor să rămână calzi.
Adaugă creveţii în tigaia-grill şi frige-i timp de 2-3 minute pe fiecare parte până devin roz, se pătrund şi se rumenesc uşor.
Serveşte-i cu lipiile calde, salata, ardeii şi amestecul de smântână.
Pofta buna!