Creveti cu miere si vin
PrinteazaCreveti cu miere si vin din: creveti, ceapa, usturoi, lamaie, miere, rosii, ardei, vin, patrunjel, ulei, sare, piper.
- 1 pungă de creveţi jumbo
- 1 legătură de ceapă verde
- 2-3 căţei de usturoi
- 1 lămâie
- 1 lingură cu miere
- 1 linguriţă cu roşii uscate
- 1/2 ardei iute roşu
- 150 ml vin alb
- 3-4 fire de pătrunjel verde
- ulei de măsline
- sare
- piper
- cimbru
Mod de preparare:
Lasă creveţii la dezgheţat de cu seară, în frigider. Dă-i printr-un jet de apă rece şi lasă-i la scurs câteva minute.
Pune-i într-un castron şi toarnă vinul, zeama de la o jumătate de lămâie, un praf de sare şi piper, ardeiul iute tocat mărunt, pătrunjelul mărunţit (se potriveşte foarte bine şi coriandrul verde), usturoiul zdrobit şi frecat până devine ca o pastă.
Amestecă totul şi lasă la rece, acoperit, pentru 20-30 de minute.
Incinge puţin ulei într-o tigaie adâncă şi căleşte ceapa tăiată mărunt. Pune creveţii şi completează cu marinata. Lasă la foc mic, acoperit, să se înăbuşe.
Când sosul începe să se lege, adaugă mierea şi roşiile uscate tocate.
Serveşte cu puţin cimbru presărat deasupra.
Pofta buna!