Creveti cu miere si vin

Printeaza

Creveti cu miere si vin din: creveti, ceapa, usturoi, lamaie, miere, rosii, ardei, vin, patrunjel, ulei, sare, piper.

Ingrediente:Creveti cu miere si vin

  • 1 pungă de creveţi jumbo
  • 1 legătură de ceapă verde
  • 2-3 căţei de usturoi
  • 1 lămâie
  • 1 lingură cu miere
  • 1 linguriţă cu roşii uscate
  • 1/2 ardei iute roşu
  • 150 ml vin alb
  • 3-4 fire de pătrunjel verde
  • ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • cimbru

 

Mod de preparare:

Lasă creveţii la dezgheţat de cu seară, în frigider. Dă-i printr-un jet de apă rece şi lasă-i la scurs câteva minute.

Pune-i într-un castron şi toarnă vinul, zeama de la o jumătate de lămâie, un praf de sare şi piper, ardeiul iute tocat mărunt, pătrunjelul mărunţit (se potriveşte foarte bine şi coriandrul verde), usturoiul zdrobit şi frecat până devine ca o pastă.

Amestecă totul şi lasă la rece, acoperit, pentru 20-30 de minute.

Incinge puţin ulei într-o tigaie adâncă şi căleşte ceapa tăiată mărunt. Pune creveţii şi completează cu marinata. Lasă la foc mic, acoperit, să se înăbuşe.

Când sosul începe să se lege, adaugă mierea şi roşiile uscate tocate.

Serveşte cu puţin cimbru presărat deasupra.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.