Creveţi cu orez şi legume
PrinteazaO reteta de creveti cu orez si legume din: creveti decorticati, orez cu bobul lung, supa de legume, ulei de masline, ceapa, morcov, telina, ardei gras, dovlecel, patrunjel, sare si piper.
- 600g creveţi decorţicaţi
- 250 g orez cu bobul lung
- 700 ml supă de legume
- 100 ml ulei de măsline
- 2 cepe
- 1 morcov
- 1 ţelină mică
- 1 ardei gras
- 1 dovlecel
- 1 leg. pătrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Fierbeţi orezul 15 minute în supa de legume, până când absoarbe toată supa. Curăţaţi legumele, spălaţi-le şi tăiaţi-le în cubuleţe. Incingeţi într-o cratiţă uleiul şi căliţi la foc potrivit legumele.
După 5-6 minute puneţi creveţii curăţaţi, opăriţi şi scurşi bine de apă. Căliţi-i împreună cu legumele 4-5 minute, apoi adăugaţi orezul fiert.
Adăugaţi pătrunjelul tocat mărunt, potriviţi de sare şi piper şi mai lăsaţi la foc mic 2-3 minute, amestecând din când în când, pentru a nu se lipi.
Creveţi cu orez şi legume
Poftă bună!
Incoming search terms:
- orez cu creveti si legume
- creveti cu orez si legume
- orez cu legume si creveti