Creveţi cu pastă de usturoi
PrinteazaO reteta delicioasa de creveti cu pasta de usturoi din: pudra de chili, coaja de portocala, creveti, usturoi, ardei iute, frunze de dafin, patrunjel, ulei de masline, otet de vin xeres, oregano si busuioc.
- 2 linguriţe de pudră de chili
- 1/2 linguriţă de coajă de portocală rasă şi uscată
- 1 kg de creveţi mari, decorticaţi şi curăţaţi
- 6 căţei de usturoi mărunţiţi
- 1 ardei puţin iute proaspăt, mărunţit
- 1 ardei iute mărunţit
- 3 frunze de dafin mici, fărâmiţate
- 1/3 cană de pătrunjel tăiat mărunt
- 1/3cană de ulei de măsline
- 1/3 cană de oţet din vin de Xeres
- 1/3 cană de oregano proaspăt, mărunţit
- 1/3 cană de busuioc proaspăt, mărunţit
Mod de preparare:
Amesteca pudra de chili, coaja de portocală şi un vârf de linguriţă de sare de mare. Unge bine creveţii cu mixtura formată şi acoperă cu un capac vasul în care se află. Lasă-i în frigider pentru 30 de minute.
Pune restul de ingrediente şi 1 linguriţă de sare de mare în robotul de bucătărie în timp ce se răcesc creveţii. Mixează-le cât să se mărunţească uniform şi să aibă consistenţa unui sos. Unge grătarul cu puţin ulei şi setează-l la o temperatură medie spre înaltă. Lasa creveţii până când se rumenesc, aproximativ 2 niinute, pe fiecare parte. Serveşte-i cu sosul din usturoi.
Creveţi cu pastă de usturoi
Pofta buna!