Creveti cu portocale

Printeaza

Creveti cu portocale din: creveti, ulei, lichior, portocala, usturoi, sare, ardei.

Ingrediente:Creveti cu portocale 

  • 15 creveti
  • 50 ml ulei extravirgin de măsline
  • 1/2 pahar lichior de mirt
  • 1 portocală
  • 2 căţei de usturoi
  • sare
  • ardei iute
  • pătrunjel

 

Mod de preparare:

Se unge tava cu ulei şi se aşază creveţii. Se toarnă deasupra lichiorul de mirt, se adaugă usturoiul, ardeiul iute, pătrunjelul, toate tăiate mărunt, sare după gust şi câteva felii de portocală.

Se coc cca 15 minute în cuptorul încins la 180°C. Creveţii se servesc calzi, decoraţi cu felii de portocală.

 

Pofta buna!


Poate iti place si:

Creveti picanti cu usturoi

Creveti picanti cu usturoi

Creveti picanti cu usturoi din: creveti, ardei, rosii, dovlecei, ulei, ghimbir, usturoi, lamaie, curcuma, chimen, coriandru. Ingrediente: 20 creveţi mari 2 dovlecei mari, tăiaţi în fâşii lungi 1 ardei iute roşu, tăiat fin 1 morcov, tăiat în fâşii lungi 2 gogoşari roşii tăiaţi în fâşii lungi 2 roşii fără seminţe, tocate 2 linguri de ulei […]

Creveti picanti si condimentati

Creveti picanti si condimentati

Creveti picanti si condimentati din: creveti, ardei, rosii, dovlecei, ulei, ghimbir, usturoi, lamaie, curcuma, chimen, coriandru. Ingrediente: 20 creveţi mari 2 dovlecei mari, tăiaţi în fâşii lungi 1 ardei iute roşu, tăiat fin 1 morcov, tăiat în fâşii lungi 2 gogoşari roşii tăiaţi în fâşii lungi 2 roşii fără seminţe, tocate 2 linguri de ulei de […]

Tempura de creveti

Reţetaa acesta ilustrează cel mai bine tehnica de preeparare numită agemono, adică prăjirea alimenntelor în baie de ulei. Se spune că cei care au adus aceste tempura în Europa, în secolul XVII, au fost misionarii portughezi. Iniţial, tempura se consumau doar în zilele în care, confoorm calendarului, creştinii nu aveau voie să mănânce carne, înlocuind-o […]

Creveti cu sos picant

Creveti cu sos picant

Creveti cu sos picant din: creveti, sos de soia, arahide, dulceata, ceapa, usturoi, ghimbir, zahar. Ingrediente: 1 kg creveţi decorticaţi 3 linguri sos de soia 100 g arahide măcinate 5 linguri suc de lămâie 1/2 linguriţă dulceaţă de ardei iute 1 ceapă verde tocată 5 căţei de usturoi pisaţi 1 lingură ghimbir ras, pătrunjel 1 linguriţă […]

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.