Creveti cu rosii la tigaie
PrinteazaCreveti cu rosii la tigaie din: rosii, ceapa, usturoi, ulei de masline, creveti, foaie de dafin, cimbru, sare si piper.
- 4 rosii
- 1 ceapa
- 2 catei de usturoi
- 1 lingura cu ulei de masline
- 12-15 creveti (gamberi mari), proaspeti sau congelati
- 1 foaie de dafin
- 1 ramurica de cimbru
- sare si piper maicnat
Mod de preparare:
Opăriţi roşiile timp de 15 secunde, jupuiţi-le, scoateţi seminţele şi tăiaţi pulpa cubuleţe. Curăţaţi şi tocaţi fin ceapa. Curăţaţi usturoiul, scoateţi germenul şi zdrobiţi-l. Puneţi uleiul la încălzit într-o tigaie mare şi rumeniţi gamberi la foc mediu timp de 2 minute pe fiecare parte. Scoateţi cu spumiera şi lăsaţi-i deoparte.
Micşoraţi focul, daţi drumul la ceapa tocată în tigaie şi căliţi-o 5 minute, amestecînd continuu, pînă începe să prindă culoare. Adăugaţi roşiile, cimbrul, dafinul şi usturoiul, săraţi, piperaţi şi lăsaţi să fiarbă înăbuşit 10 minute.
Puneţi din nou gamberi în tigaie şi înăbuşiţi-i în sosul de roşii, lă- sînd să fiarbă înăbuşit încă 2-3 minute. Potriviţi de gust, puneţi totul pe un platou cald şi serviţi ca antreu. Ca fel principal, serviţi cu garnitură de orez alb.
Pofta buna!