Creveţi cu şofran şi vin alb
PrinteazaO reteta de creveti cu sofran si vin alb din: cozi de creveti, unt, vin alb, sofran, frunze de civeta sau ceapa verde, sare si piper.
- 500 g cozi de creveţi
- 40 g unt
- 1 pahar vin alb
- 2 linguriţe şofran
- 1/2 legătură civetă sau frunze de ceapă verde
- sare şi piper
Mod de preparare:
Curata creveţii, crestează-i pe partea dorsală şi scoate-le filamentul negru, care ar da carnii un gust amar.
Căleşte creveţii circa 5 minute într-o tigaie neaderentă cu unt topit. Toarnă peste ei vinul alb şi adaugă şofranul. Fierbe totul până când se evaporă vinul, apoi potriveşte gustul de sare şi piper.
Serveşte creveţii fierbinţi, presăraţi cu civetă tocată (sau frunze de ceapă verde).
Varinate: Prepară o marinată din 3 linguri ulei de măsline extravirgin, 1 lămâie, 1 crenguţă de oregano proaspăt, 2 foi de dafin, 1 căţel de usturoi şi puţin ghimbir. Marinează în ea creveţii nedecorticaţi, scurge-i şi frige-i pe grătar, ungându-i cu zeama de la marinată. Dacă îi prăjeşti în tigaie, nu folosi marinată, deoarece lămâia le poate da un gust amar.
Creveţi cu şofran şi vin alb
Pofta buna!