Creveti cu sofran
PrinteazaCreveti cu sofran din: creveti, usturoi, ulei, zeama de lamaie, sare, sofran, piper.
- 500 g creveţi
- 2 căţei de usturoi
- 75 ml ulei de măsline
- 2 linguri de zeamă de lămâie
- sare
- 2 gălbenuşuri
- 1 vârf de cuţit de şofran măcinat
- cca 200 ml ulei de floarea soarelui
- piper
Mod de preparare:
Cuptorul se preîncălzeşte la 175 °C. Crevetii se curăţă, dar se păstrează codiţa, se spală şi se usucă. Usturoiul se cojeşte şi se toacă mărunt.
Uleiul de măsline se amestecă bine cu usturoiul, cu o lingură de zeamă de lămâie şi cu sare. Se adaugă creveţii şi se ung pe toate părţile, apoi se toarnă totul într-o cazuela (formă din ceramică sau din inox).
Creveţii se coc la cuptor aproximativ 20 de minute.
Intre timp se amestecă bine gălbenuşurile cu şofranul măcinat, cu sarea şi cu o lingură de zeamă de lămâie. Se toarnă întâi în fir subţire uleiul de floarea soarelui, înglobându-se treptat toată cantitatea.
Se asezonează cu sare şi cu piper. Creveţii copţi se seryesc cu maioneza cu şofran şi cu pâine prăjită.
Creveti cu sofran
Pofta buna!