Creveti cu sofran

Printeaza

Creveti cu sofran din: creveti, usturoi, ulei, zeama de lamaie, sare, sofran, piper.

Ingrediente:Creveti_cu_sofran

  • 500 g creveţi
  • 2 căţei de usturoi
  • 75 ml ulei de măsline
  • 2 linguri de zeamă de lămâie
  • sare
  • 2 gălbenuşuri
  • 1 vârf de cuţit de şofran măcinat
  • cca 200 ml ulei de floarea soarelui
  • piper

 

Mod de preparare:

Cuptorul se preîncălzeşte la 175 °C. Crevetii se curăţă, dar se păstrează codiţa, se spală şi se usucă. Usturoiul se cojeşte şi se toacă mărunt.

Uleiul de măsline se amestecă bine cu usturoiul, cu o lingură de zeamă de lămâie şi cu sare. Se adaugă creveţii şi se ung pe toate părţile, apoi se toarnă totul într-o cazuela (formă din ceramică sau din inox).

Creveţii se coc la cuptor aproximativ 20 de minute.

Intre timp se amestecă bine gălbenuşurile cu şofranul măcinat, cu sarea şi cu o lingură de zeamă de lămâie. Se toarnă întâi în fir subţire uleiul de floarea soarelui, înglobându-se treptat toată cantitatea.

Se asezonează cu sare şi cu piper. Creveţii copţi se seryesc cu maioneza cu şofran şi cu pâine prăjită.

Creveti cu sofran

Creveti_cu_sofran

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.