Creveti cu sos de zmeura
PrinteazaCreveti cu sos de zmeura din: creveti, lime, coriandru, chilli, sos Worcestershire, otet de orez, zahar brun, zmeura, ardei gras.
500g de creveţi decorticaţi
Pentru marinada:
- sucul şi coaja rasă de la 1 lime
- 1 linguriţă de coriandru, măcinat
- 1 praf fulgi de chilii (sau 1-2 chilii mici, pisaţi în mojar)
- sos Worcestershire
Pentru sos:
- 4 linguri oţet de orez
- 2 linguri de zahăr brun
- 1 praf fulgi de chilii (sau mai mult, după gust)
- 150g de zmeură
- 1 ardei gras roşu
Mod de preparare:
Intr-un bol, se pun creveţii şi ingredientele pentru marinadă; se asezonează cu sare şi piper, apoi se amestecă bine. Se acoperă cu folie alimentară şi se lasă la frigider (preferabil peste noapte).
Se pun creveţii într-o tavă şi se coc în cuptor timp de 15-20 de minute, până capătă culoare.
Intre timp, se pregăteşte sosul de zmeură: se încălzeşte oţetul într-o crăticioară, apoi se adaugă zahărul şi chilii. Când zahărul începe să se dizolve, se adaugă zmeura şi se lasă la foc mic.
Ardeiul se taie în bucăţi mari, apoi se mărunţeşte într-un robot şi se pune în sosul cald. Se lasă să fiarbă, apoi se toarnă într-o farfurie sau o sosieră.
Se serveste alături de creveţi.
Pofta buna!