Creveti cu sos iute
PrinteazaCreveti cu sos iute din: creveti, sos de soia, arahide, dulceata, ceapa, usturoi, ghimbir, zahar, sare, ulei.
- 1 kg creveţi decorticaţi
- 3 linguri sos de soia
- 100 g arahide măcinate
- 5 linguri suc de lămâie
- 1/2 linguriţă dulceaţă de ardei iute
- 1 ceapă verde tocată
- 5 căţei de usturoi pisaţi
- 1 lingură ghimbir ras, pătrunjel
- 1 linguriţă zahăr
- sare
- 2-3 linguri ulei de floarea-soarelui
Mod de preparare:
Se pasează în blen-der arahidele cu sos de soia, suc de lămâie, zahăr, sare, dulceaţă de ardei iute şi ceapă verde.
Intr-o tigaie se călesc 2 minute usturoiul şi ghimbirul. Se adaugă pătrunjelul şi se înglobează în pasta de arahide.
Intr-o tigaie de tip wok se pune uleiul la încins, în care se prăjesc creveţii până capătă o culoare frumoasă, roz.
Se servesc creveţii calzi, cu sosul picant.
Pofta buna!