Creveti cu sos picant, coriandru si garnitura de orez
PrinteazaCreveti cu sos picant, coriandru si garnitura de orez din: creveţi congelaţi (se găsesc gata decorticaţi), ulei de măsline, usturoi, ceapă verde, ghimbir, ardei iute, oţet de orez, coriandru verde, sos de soia, zahăr brun, sare, piper, orez cu bobul lunguieţ (sau orez sălbatic).
- 300 g creveţi congelaţi (se găsesc gata decorticaţi)
- 3 linguri ulei de măsline
- 2 căţei de usturoi
- 2 linguri de fire de ceapă verde tocate mărunt
- 1 linguriţă ghimbir ras
- 1 ardei iute (mic, roşu)
- 1 lingură coriandru verde tocat mărunt (sau pătrunjel)
- 1 lingură sos de soia
- 1 lingură oţet de orez (opţional)
- 1/2 linguriţă zahăr brun
- sare şi piper, după gust
Pentru garnitură:
- 150 g orez cu bobul lunguieţ (sau orez sălbatic)
Mod de preparare:
Decongelezi creveţii, îi usuci cu prosoape absorbante şi îi prăjeşti în ulei bine încins, la foc iute, circa 1-2 minute, până capătă culoarea rozalie şi sunt aproape pătrunşi.
Scurgi uleiul din tigaie, adaugi căţeii de usturoi zdrobiţi, ghimbirul ras, ardeiul iute, curăţat de seminţe, tocat mărunt şi continui rumenirea până când creveţii sunt complet pătrunşi şi încep şă se rumenească, îi scoţi pe un platou cald.
Separat, fierbi orezul in apă cu puţină sare, îl strecori şi îl laşi acoperit aproximativ 15 minute pentru a se înmuia. Intr-un bol, baţi cu furculiţa sosul de soia cu zahărul brun, oţetul de orez, sare şi piper, după gust până câna se omogenizează perfect.
Torni sosul peste creveţi, presari deasupra ceapă verde şi coriandru (sau pătrunjel) verde tocat şi serveşti alături cu garnitură de orez.
Creveti cu sos picant, coriandru si garnitura de orez
Pofta buna!