Creveti cu sos picant
PrinteazaCreveti cu sos picant din: creveti, sos de soia, arahide, dulceata, ceapa, usturoi, ghimbir, zahar.
- 1 kg creveţi decorticaţi
- 3 linguri sos de soia
- 100 g arahide măcinate
- 5 linguri suc de lămâie
- 1/2 linguriţă dulceaţă de ardei iute
- 1 ceapă verde tocată
- 5 căţei de usturoi pisaţi
- 1 lingură ghimbir ras, pătrunjel
- 1 linguriţă zahăr
Mod de preparare:
Se pasează în blender arahidele cu sos de soia, suc de lămâie, zahăr, sare, dulceaţă de ardei iute şi ceapă verde.
Intr-o tigaie se călesc 2 minute usturoiul şi ghimbirul. Se adaugă pătrunjelul şi se înglobează în pasta de arahide.
Intr-o alta tigaie se pune uleiul la încins, în care se prăjesc creveţii.
Se servesc cu sosul picant.
Pofta buna!