Creveţi cu sos şi orez
PrinteazaO reteta delicioasa de creveti: vin alb, orez, vanata, mazare, ceapa, apa, smantana, amidon, sofran, sare, piper, ulei, marar.
- 500 g creveţi
- 200 ml vin albsec
- 150 g orez
- o vânătă
- 200 g mazăre
- o ceapă
- 500 ml apă
- 100 ml smântână dulce
- o lingură cu amidon
- un sfert de linguriţă cu şofran
- sare
- piper
- ulei de măsline
- mărar
Mod de preparare:
Creveţii se decongelează, se scurg de apă şi se şterg cu un şervet absorbant. Se încing trei linguri cu ulei de măsline într-o cratiţă, se pun creveţii şi se prăjesc pe toate părţile până devin roz.
Se toarnă vinul, se condimentează, se fierb cinci minute şi se scot într-un castronel. Ceapa se curăţă de foi, se spală, se toacă mărunt şi se pune pe o farfurie.
Se căleşte în puţin ulei până devine aurie, se adaugă apa şi se lasă să fiarbă cinci minute. Se toarnă smântână, se adaugă amidonul dizolvat cu puţină apă, şofranul, sarea şi piperul după gust.
Se amestecă şi se fierbe la foc mic până se îngroaşă. Orezul şi mazărea se fierb separat cu puţină sare şi se pun în castronele.
Vânătă se spală, se taie rondele şi se prăjeşte în ulei încins.
Creveţi cu sos şi orez
Pofta buna!