Creveti cu sparanghel
PrinteazaCreveti cu sparanghel din: sparanghel, creveti, ulei, zeama de lamaie, sare, piper, cimbru, patrunjel, rosie, ciuperci.
- 400 g sparanghel verde
- 200 ml supă de pasăre
- 12 creveti mari
- 2 linguri de ulei de măsline presat la rece
- 2 linguriţe de zeamă de lămâie
- sare
- piper
- 1/2 de linguriţă de cimbru
- 1 linguriţă de pătrunjel tocat mărunt
- 1 roşie
- 2-3 ciuperci champignon medii
Mod de preparare:
Sparanghelul se curăţă, se spală, apoi se taie capătul, inferior. Supa de pasăre se fierbe cu 100 ml de apă, se cufundă în lichid sparanghelul şi se fierbe al dente sub capac timp de 7 minute.
Sparanghelul fiert se scoate din cratiţă.în lichid se mai fierb 2 minute şi creveţii, care se scot, se răcesc si se cojesc. Uleiul se amestecă cu zeama de lămâie, sarea, piperul şi verdeaţa.
Cu acest mix se acoperă sparanghelul şi creveţii, apoi se păstrează la rece 2 ore în vas acoperit.
Roşia se opăreşte 30 de secunde în apă clocotită, apoi se curăţă de coajă, se taie în jumătate, se îndepărtează cotorul şi seminţele şi se taie cubulete.
Ciupercile se curăţă, se perie bine şi se taie felii. Sparanghelul se aranjează împreună cu creveţii, apoi se adaugă pe deasupra cubuleţele de roşii şi feliile de ciuperci.
Se picură cu dressingul şi se serveşte la temperatura camerei.
Creveti cu sparanghel
Pofta buna!