Creveti cu taietei
PrinteazaCreveti cu taietei din: creveti, taietei, ardei, lamaie, ceapa, coriandru.
- 2 linguriţe zahăr brun
- 2 linguri sos de peşte
- 3 linguri oţet de orez
- 1 lamaie
- 1 ardei
- 250 g taietei
- 200 g creveţi
- ceapa
- coriandru
Mod de preparare:
Intr-un vas mic, pe foc, pune 2 linguriţe zahăr brun, 2 linguri sos de peşte şi 3 linguri oţet de orez şi amestecă până la dizolvare. Adaugă zeama şi coaja răzuită de la 1 lămâie, 1 linguriţă ghimbir proaspăt răzuit şi 1 ardei iute, tocat.
Intr-un bol aşazâ 250 g tâieţei de orez şi acoperă cu apă clocotindă. Lasă să stea 4-5 minute. Scurge de lichid şi trece rapid sub jet de apă rece. Transferă în alt bol şi toarnă vinegreta.
Adaugă 4 fire ceapă verde, tocată mărunt, 1 castravete, tăiat fâşii, 25 g coriandru proaspăt, tocat, 200 g creveţi uriaşi prefierţi.
Serveşte cu sferturi de lămâie.
Creveti cu taietei
Pofta buna!