Creveti cu taietei

Printeaza

Creveti cu taietei din: creveti, taietei, ardei, lamaie, ceapa, coriandru.

Ingrediente:Creveti cu taietei

  • 2 linguriţe zahăr brun
  • 2 linguri sos de peşte
  • 3 linguri oţet de orez
  • 1 lamaie
  • 1 ardei
  • 250 g taietei
  • 200 g creveţi
  • ceapa
  • coriandru

 

Mod de preparare:

Intr-un vas mic, pe foc, pune 2 linguriţe zahăr brun, 2 linguri sos de peşte şi 3 linguri oţet de orez şi amestecă până la dizolvare. Adaugă zeama şi coaja răzuită de la 1 lămâie, 1 linguriţă ghimbir proaspăt răzuit şi 1 ardei iute, tocat.

Intr-un bol aşazâ 250 g tâieţei de orez şi acoperă cu apă clocotindă. Lasă să stea 4-5 minute. Scurge de lichid şi trece rapid sub jet de apă rece. Transferă în alt bol şi toarnă vinegreta.

Adaugă 4 fire ceapă verde, tocată mărunt, 1 castravete, tăiat fâşii, 25 g coriandru proaspăt, tocat, 200 g creveţi uriaşi prefierţi.

Serveşte cu sferturi de lămâie.

Creveti cu taietei

Creveti cu taietei

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.