Creveti cu usturoi si sofran
PrinteazaCreveti cu usturoi si sofran din: creveti, usturoi, sofran, smantana, ulei, lamaie, patrunjel, sare, piper.
- 600 g creveti prefierti si decorticati
- 1 capatana de usturoi
- un varf de cutit sofran
- 200 ml smantana de gatit
- 100 ml ulei
- 1 lamaie
- 1 legatura patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Impachetaţi căpătâna de usturoi în folie de aluminiu şi coaceti-o 30 de minute în cuptor, la foc potrivit. Curăţaţi apoi usturoiul şi faceţi din acesta o pastă. Spălaţi creveţii şi puneţi-i într-o tigaie, împreună cu uleiul, zeama de la jumătate de lămâie şi 50 ml apă.
Inăbuşiţi la foc mic creveţii până când se evaporă aproape toată zeama din tigaie, apoi adăugaţi smântână, şofranul, pasta de usturoi, sare şi piper după gust. Lăsaţi sosul format să mai fiarbă împreună cu creveţii, la foc mic, încă 2-3 minute.
La final, puneţi pătrunjelul tocat mărunt şi mai lăsaţi să dea în 2-3 clocote.
Creveti cu usturoi si sofran
Pofta buna!
Retete asta de creveti o s-o incerc si eu