Creveti cu usturoi
PrinteazaCreveti cu usturoi din: crevete, ulei de susan, usturoi, chili, ceapa, piper, ghimbir, ulei de arahide.
- 900-1000 g crevete mari, crude
- ulei de susan pentru prăjire
- 10 căţei de usturoi
- 3-4 chili roşii
- 1 legătură ceapă verde
- piper cu lămâie
- 100 g ghimbir murat dulce-acrisor
- 2 linguri ulei de arahide
Mod de preparare:
Se spală crevetele, se scurg şi se prăjesc cca 40-50 de secunde în ulei încins de susan pană devin roşii. Se scot din ulei şi se lasă la scurs pe hârtie de bucătărie.
Se curăţă căţeii de usturoi şi se taie mărunt. Chili se taie în jumătate, se îndepărtează seminţele şi se spală sub jet de apă rece. Se taie rondele subţiri.
Se curăţă ceapa roşie, se spală, se taie rondele şi se amestecă cu cuburile de chili şi c* căţeii de usturoi. Se condimentează cu piper cu lămâie.
Ghimbirul se taie mărunt şi se adaugă peste amestecul de ceapă şi usturoi. Se încinge în wok uleiul de arahide şi se prăjeşte amestecul de legume cca 3-4 minute, amestecând continuu.
Se adaugă crevetele şi se amestecă 1-2 minute. Se aşază pe farfurii şi se servesc ornate cu lămâi verzi.
Creveti cu usturoi
Pofta buna!