Creveti cu vinete si orez
PrinteazaCreveti cu vinete si orez din: creveti, orez, vinete, ardei capia, ceapa, usturoi, curry, ulei de susan, ulei de masline, sos de peste, apa, lamaie, sare, piper, cimbru verde.
- 300 g creveţi decorticaţi
- 80 g orez alb
- 80 g orez negru
- două vinete
- doi ardei capia
- o ceapă albă
- o legătură usturoi verde
- 4 g curry pudră
- 70 ml ulei de susan
- 150 ml ulei de măsline
- 10 ml sos de peşte
- 20 ml apă
- o lămâie
- sare
- piper
- cimbru verde
Mod de preparare:
Orezul alb şi orezul negru se fierb în apă cu sare în vase diferite, se scurg, se condimentează, se adaugă puţin ulei de măsline şi se amestecă. Vinetele se spală, se taie rondele subţiri şi se presară sare.
Se lasă 30 de minute într-o strecurătoare, se şterg cu un şervet absorbant şi se pun într-un bol. Se amestecă bine cu ulei de măsline, piper, cimbru şi se prăjesc rapid într-o tigaie de teflon. Ardeii capia se spală, se taie rondele , se amestecă şi cu ulei, sare, piper şi se prăjesc unu-două minute.
Creveţii congelaţi se pun într-un bol cu apă rece, sucul de lămâie şi se lasă 30 de minute. Ceapa se spală, se toacă mărunt şi se pune la călit în uleiul de susan.
Când s-a înmuiat se adaugă curry, usturoiul tocat şi se călesc un minut. Se adaugă creveţii, se prăjesc câte două minute pe fiecare parte, se adaugă sosul de peşte şi apa, se ţin pe foc încă două-trei minute, apoi se servesc alături de orez şi legume.
Creveti cu vinete si orez
Pofta buna!