Gnocchi cu Sos de Smântână și Bacon: Un Deliciu Italian Rapid și Savoare – este un preparat italian clasic, cunoscut pentru gustul său bogat și textura sa fină. Acest fel de mâncare combină gnocchi-urile pufoase cu un sos cremos de smântână și bacon crocant, oferind un echilibru perfect de arome și consistențe. Ideal pentru o […]
Creveti la cuptor cu feta
PrinteazaCreveti la cuptor cu feta din: ceapa verde, usturoi, ghimbir, chilli, rosii, melasa de rodie, creveti, ulei de masline, oregano, iaurt, feta, menta, paine.
Ingrediente:
- 12 fire ceapa verde, tocata
- 4 catei de usturoi, tocati
- 5 cm ghimbir proaspat, curatat de coaja si tocat
- 1 lingura praf de chilli
- 4 rosii, taiate cuburi
- 2 linguri melasa de rodie
- 6 linguri ulei de masline
- 350 g creveti proaspeti
- 1 lingurita oregano uscat
- 200 g iaurt
- 150 g feta
- 3 linguri menta proaspata, tocata
- lipie sau paine pentru servit
Mod de preparare:
Intr-un vas neaderent încinge 3 linguri ulei şi prăjeşte ceapa verde, usturoiul, ghimbirul, praful de chilii, roşiile şi melasa de rodie 5 min, până când se înmoaie. Transferă înfr-un vas rezistent la cuptor.
Incinge cuptorul la semnul 5/190°C. Adaugă creveţii şi oregano şi amestecă.
Combină iaurtul cu feta şi aproape toată menta şi uleiul rămas. Pune câte lingură deasupra şi dă la cuptor 10 min.
Presară menta rămasă serveşte cu proaspătă de înmuiat sosul din vas.
Creveti la cuptor cu feta
Pofta buna!
Edamame cu Usturoi si Sos de Soia
Edamame cu Usturoi si Sos de Soia – Edamame, boabele tinere de soia, sunt o gustare populara in bucataria asiatica si o sursa excelenta de proteine vegetale. Aceasta reteta simpla si rapida de edamame cu usturoi si sos de soia este perfecta pentru a fi savurata ca aperitiv sau gustare sanatoasa. Cu o textura crocanta […]