Creveti in doua culori cu legume

Printeaza

Creveti in doua culori cu legume din: creveti, albus, amidon, legume, zahar, ghimbir, sos de soia, ceapa, vin de orez, ulei.

Ingrediente:

  • 500 g creveţi
  • un albuş
  • o lingură de amidon
  • 400 g legume congelate
  • o linguriţă zahăr brun
  • o lin­guriţă ghimbir tocat
  • o linguriţă sos de soia iute (opţional)
  • un fir de ceapă verde
  • o lingură de sos de soia
  • o lingură de vin de orez chinezesc
  • o lingură de pastă de roşii
  • ulei

 

Mod de preparare:

Creveti in doua culori cu legume: După ce se decortichează creveţii, se pun într-un castron şi se amestecă bine cu albuşul şi cu amidonul, apoi se lasă la prăjit câteva minute, până când aceştia capătă o culoare roz. Se scot şi se scurg de surplusul de ulei.

Legumele, la care se adaugă o lin­guriţă de zahăr, se prăjesc în 2-3 linguri de ulei, amestecându-se timp de 3 minute, apoi se scot şi se pun în mijlocul farfuriei.

Se pot folosi legume combinate, pre­cum: mazăre, fasole verde, broccoli etc.

In aceeaşi tigaie se adaugă ghimbirul tocat şi ceapa tăiată fin. Se sotează un minut şi se toarnă deasupra sosul de soia şi vinul de orez. Se pun jumătate de creveţi pe farfurie.

Cealaltă jumătate se amestecă bine cu pastă de tomate, pe foc, timp de aproximativ un minut, până se fac roşii.

 

 

Poftă bună!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.